> Noutati > Stirile zilei 12 aprilie 2010

Stirile zilei 12 aprilie 2010

LACURI ECOLOGICE PENTRU PARCHET

SC AXM PROD’93 SRL produce lacuri pentru parchet de peste 12 ani. S-a inceput cu fabricarea lacurilor alchidice uretanizate, apoi lacuri cu intarire acida, dupa care s-au dezvoltat gama lacurilor poliuretanice monocomponente si bicomponente pe baza de solvent, mult superioare din punct de vedere al rezistentei la abraziune, recomandate la acoperirea pardoselelor ce suporta un trafic intens.
Odata cu aparitia Directivei COV 1999/13/CE transpusa prin HG 699/2003 privind stabilirea unor masuri pentru reducerea emisiilor de COV datorate utilizarii solventilor organici in anumite activitati si instalatii, SC AXM PROD’93 SRL s-a preocupat pentru crearea unor lacuri pentru parchet care sa respecte aceasta Directiva.
Primele lacuri pe baza de apa produse au fost cele acrilice, dupa care s-a dezvoltat gama lacurilor acrilo-poliuretanice.
Pe masura cresterii pe piata a cererii de lacuri pe baza de apa, atat pentru utilitatile rezidentiale cat si pentru utilizarea in spatii publice ( scoli, magazine, institutii), SC AXM PROD’93 SRL si-a creat un compartiment care se ocupa, in mod special de aceste produse, Astfel, dupa o munca laborioasa de cercetare au aparut lacuri noi pa baza de apa poliuretanice monocomponente si bicomponente cu caracteristici fizice specifice, cerute de standarde, ale peliculei conform standardelor specifice din domeniu.
Toate materiile prime ( rasini, aditivi, adjuvanti,etc) sunt achizitionate de la cei mai buni producatori de pe piata mondiala.
Astfel pe langa caracteristicile fizice deosebite, lacurile sunt prietenoase cu mediul si cu utilizatorii, ele necontinand n-metilpirolidona. (NMP free.)
Toata munca noastra este menita sa contribuie la punerea in valoare a parchetului din lemn, protejandu-l si conferindu-i stralucirea pe care o merita.